10 motive pentru a paria 7 ani de Corporații pe un Start-UP

Cum să pariezi 7 ani de corporații, o poziție mult râvnită, confortul financiar dorit la un pas distanță, pe o pizzerie neobișnuită? Care este impactul muncii mele de zi cu zi asupra companiei în care lucrez? Oare experiența mea profesională și abilitățile dobândite mă ajută să supraviețuiesc în această lume, dacă mâine aș renunța la acest job?

Acestea au fost întrebările la care încercam sa caut răspuns încă de la începuturile lui 2018.

Natalia Mita

Puține erau lucrurile care le găseam mai interesante decât să mă implic într-un nou proiect. Să muncesc din greu alături de colegii mei și să văd cum acel lucru evoluează. Cum se dezvoltă împreună cu mine.

În companiile mari, în mare parte treaba cea mai grea este deja făcută. Tot ce ține de tine este să urmărești niște activități bine stabilite și să te prinzi de jocurile politice din interior.

Mi-a trebuit nici mai mult, nici mai puțin de 6 luni să iau o decizie radicală și să mă alătur echipei Dodo Pizza România.

Aici, am creat lucruri de la zero, a trebuit să-mi imaginez și să dezvolt procese care se potrivesc cel mai bine pentru companie. Să schimb procesele și să le adaptez în continuu.

Uneori am simțit ca și cum aș fi singură în această lume mare și grea. Lume în care te lovești de mult mai multe obstacole pentru că nu ai puterea și notorietatea unei corporații. Și totuși, nu m-am simțit niciodată mai bine, pentru că succesul meu are un impact direct asupra companiei și fiecare greșeala a mea este gravă.

Mai jos am adunat 10 gânduri în cele 10 luni de când lucrez la Dodo Pizza.

1. Creștere profesională

Consider ca o companie în dezvoltare este un mediu ideal unde îți poți dezvolta abilitățile native. Îți permite să aduni experiență în diferite domenii funcționale, și sa te responsabilizezi profesional. Pe măsură ce compania crește, și oportunitățile tale de avansare în carieră cresc.

2. Pasiune

Natura antreprenorială a unei companii mici creează, fără îndoială, un mediu de lucru în care pasiunea face diferența. Lucrezi în fiecare zi alături de colegi care au aceeași energie pozitivă, sunt plini de entuziasm și asta te ține motivat.

3. Varietatea oportunităților

Provocările și oportunitățile într-o companie start-up se schimbă în mod constant. Ce înseamnă asta? Ești nevoit să-ți dezvolți noi abilități, să preiei noi proiecte și să nu te plictisești niciodată.

4. Dezvoltare personală

Este mediul perfect unde îți poți dezvolta abilitățile de lucru în echipă și îți stimulează dorința de autodepășire.

5. Cultura companiei

În companii tip start-up ai șansa de a-ți cunoaște colegii foarte personal și să creezi relații apropiate cu toți cei din echipă. Simți că faci parte dintr-o mare familie unde poți fi tu însuți.

Natalia Mita cu pasarea Dodo

6. Vizibilitate

Natura inovatoare a unui startup iți permite să lucrezi în mod direct cu fondatorii business-ului, de la care ai multe de învățat, de la modul de a gândi la metode de a acționa. De asemenea, ai expunere maximă la complexitatea întregii afaceri și fluxul de operațiuni.

7. Putere de influență

Mai puține straturi ierarhice pana la CEO înseamnă mai multe șanse ca opiniile tale să fie auzite. Mai mult decât atât, munca pe care o faci face o diferență reală și poate avea un impact semnificativ asupra succesului (sau eșecul) afacerii.

8. Dezvoltarea networking -ului

Ai o vizibilitatea mai bună la diferite evenimente din industrie, întâlniri tematice unde îți poți construi o baza de contacte cu profesioniști de la care te poți inspira sau poți cere sfaturi și recomandări.

9. Oportunități de a prelua rapid funcții de conducere

Startup-urile se transformă constant, dacă îți faci treaba bine, poți accelera în cariera mult mai rapid decât într-o companie mare, în care straturile ierarhice sunt bine stabilite.

Natalia Mita, Sergiu Bolocan, Fedor Ovchinnikov

10. Ești parte dintr-un tot întreg

Și ultimul, dar nu cel din urma, este o experiență unică care te ajută să construiești ceva măreț și să faceți parte din el încă de la început. Aceasta înseamnă să trăiești totul la cote maxime și minime în același timp.


Pentru cei aflați la început de cariera, poate fi o posibilitate enormă de a dobândi experiență și de a învăța în timp ce ai un job real într-un mediu dinamic.