Cum se prepară Aluatul la Dodo Pizza? Rețeta Neobișnuită

Nu o dată am ajuns la concluzia că a fi bun nu este suficient. Trebuie să fii cel mai bun. Cel mai bun prieten, cel mai bun angajat, cel mai bun manager. Poate credeți că la Dodo Pizza lucrează perfecționiști? Aveți dreptate! Noi tindem să avem totul cel mai bun, inclusiv și aluatul nostru trebuie să fie mai presus de orice așteptare.

În vederea analizei Aluatului Dodo Pizza, este realizarea malaxărilor. Aceasta presupunere prepararea aluatului de la zero. De ce este important acest lucru? Pentru că demonstrează că aluatul nu este congelat, dar se prepară în pizzeriile noastre, de către cei mai iscusiți Dough Makeri!

Ce presupune o malaxare?

Nimic complicat, o să spuneți! Este doar un amestec de ingrediente care la final rezultă în produsul finit – aluatul. Însă ceea ce are loc înaintea malaxării, este magia deducției și analizei. Să nu credeți că inventăm de fiecare dată rețeta aluatului. Desigur că în secțiile de aluat se lucrează după o rețetă standardizată, ce presupune o respectare strictă a pașilor prescriși, însă când vrei să obții cel mai bun aluat, trebuie să experimentezi.

Rezultatele experimentelor nu ajung sub forma unei pizze livrate clientului nostru. Totul este verificat, controlat și analizat, de către experții noștri din Rusia, înainte ca pizza făcută dintr-un blat nou, să fie livrată la destinație.

Cum se prepară aluatul Dodo?

Noi suntem îndrăgostiți de meseria noastră, și considerăm că orice detaliu contează dacă vrei să faci o pizza excelentă. Secretul pizzei noastre deosebite este aluatul.

Pentru noi aluatul este cel mai important ingredient pentru pizza. Datorită respectării riguroase a tuturor standardelor de lucru, aluatul nostru este crocant și apetisant, cu o crustă nemaipomenită de culoare aurie.

Etapele preparării Aluatului:

Rețeta, pașii 1 – 5:

1. Pentru început noi cernem făina, astfel se îndepărtează toate impuritățile care pot strica aspectul blatului de pizza.
2. În continuare, măsurăm temperatura făinii. Diferența chiar și de un grad a ingredientelor, poate duce la un rezultat dezamăgitor. Temperatura fiecărui ingredient se verifică înainte de malaxare și se adaptează normelor după care lucrăm.
3. Se cântărește cantitatea necesară de ulei de floarea soarelui.
4. Se pregătesc cantitățile necesare de zahăr și sare.
5. În malaxor se adaugă cantitatea de apă corespunzătoare rețetei, peste care se toarnă amestecul de zahăr, sare și ulei.

Rețeta, pașii 6-10:

6. După un minut de amestecare la viteză minimă, în malaxor se toarnă făina.
7. În această compoziție se face o adâncitură și se adaugă drojdia.
8. După ce au fost adăugate toate ingredientele, punem în funcțiune malaxorul. Amestecarea are loc în 2 etape, cu trepte diferite de viteză și timp.
9. La finalul malaxării se măsoară temperatura aluatului care nu trebuie să depășească 26 grade C.
10. La final, aluatul se scoate din cuva malaxorului, și începem să cântărim bilele pentru blatul de 25, 30 și 35 (cm) al fiecărui tip de pizza.

Rețeta, pașii 11 – 15:

11. Pentru blatul subțire avem nevoie de bilele cu mărimea diferită față bilele utilizate pentru blatul tradițional.
12. Bilele pregătite se aranjează în tăvi speciale pentru depozitare în camera frigorifică. Fiecare tavă se marchează cu data de valabilitate a aluatului, și numele de familie a celui care a pregătit aluatul.
13. Timp de cel putin 60 de minute tăvile sunt ținute în X, după care se aranjează corespunzător, una peste alta.
14. Aluatul este ținut 2 zile la dospit, după care acesta este transformat în cea mai delicioasă pizza Dodo.
15. Desigur, am uitat să menționez cel mai important ingredient pentru aluatul nostru, este Dragostea cu care acesta este preparat.

dodo aluat
dodo aluat
dodo aluat
dodo aluat
dodo aluat preparare
dodo aluat preparare
dodo aluat preparare
dodo aluat preparare
dodo aluat preparare

Aluatul este o substanță foarte delicată. După perioada de dospire, acesta este încălzit și utilizat ca și blat pentru pizza noastră. Noi știm că aluatul este perfect pentru prepararea pizzei atunci când acesta se întinde ușor, ingredientele se mențin foarte bine, iar blatul nu se umezește de la sos. În același timp, aluatul trebuie să fie ușor, pufos și crocant.

Din perspectiva unui pizza maker, aluatul Dodo este un organism viu, care trebuie manipulat cu acuratețe, atenție și multă dragoste. Noi nu congelăm aluatul, iar termenul de valabilitate al acestuia este limitat de 3 zile, după fermentare.

De ce producem Aluatul și nu îl cumpărăm Congelat?

Răspunsul vine ca o confirmare a faptului că respectăm gusturile rafinate a clienților noștri. În urma sondajelor de opinie, ne-am convins că am făcut o alegere bună, producând aluatul nostru.

aluat dodo sondaj
aluat dodo sondaj

Sper că am reușit să vă conving azi că mereu este loc de mai bine, de cel mai bine. Iar acest principiu stă la baza producerii aluatului Dodo Pizza, și îmbunătățirea calității acestuia. Dacă vrei să afli mai multe despre procesele de frământare, te așteptăm în Pizzeriile noastre Neobișnuite să te convingi cu ochii tăi!