De ce preparăm pizza fără mănuși?

iun. 17, 2021

Mănușile sunt o iluzie a curățeniei, este mult mai sigur și igienic să prepari pizza fără mănuși

 

Noi lucrăm după cele mai înalte standarde de igienă. Unii clienți pot crede că prin purtarea mănușilor nu punem în pericol sănătatea lor dar nici calitatea produsului. Dar, în realitatea, lucrurile stau fix invers, deoarece mănușile transporta bacterii și cresc șansele de contaminare. Mâinile curate oferă standarde mai bune și siguranța în plus, mai ales când sunt igienizate constant și corect. 

Mituri și realități despre mănuși

Mit: Mănușile sunt cheia curățeniei.

Mănușile nu garantează sterilitatea, ele oferă o iluzie. În realitate noi vedem mănușile, dar nu putem identifica bacteriile ce trăiesc pe mănuși, acestea fiind ușor de transferat dintr-un loc în altul cu “ajutorul” mănușilor.

Mit: Dacă pizzarul poartă mănuși, atunci totul este sub control în restaurant. 

Aceasta afirmație este de asemenea greșită. Spălarea mâinilor este mult mai ușor de controlat decât schimbarea mănușilor. Controlăm curățarea mâinilor, facilitând prevenirea răspândirii bacteriilor și a contaminării.

Mit: Nu e nici o diferență, “să gătești cu sau fără mănuși”.

Orice bucătar găsește mănusile ca fiind inconfortabile atunci când prepară ceva, mai ales dacă este un pizzar. Aluatul se lipește de mănuși și este foarte incomod. Întinderea și modelarea aluatului devine foarte dificilă, deoarece mănușile împiedică să simți structura aluatului.

Un alt fapt incontestabil, dacă încă mai aveți îndoieli cu privire la utilizarea mănușilor, trageți aer adanc și mirosiți pizza fierbinte, proaspăt coaptă. Am preparat-o la 265° C. Nici o bacterie de pe pământ nu poate supraviețui unei asemenea temperaturi.

 

Standarde de siguranță

Lucrul fără mănuși se realizează în maximă siguranță, deoarece bucătăriile noastre sunt curate și ordonate. Suntem obsedați de igienă. Înainte de fiecare tură, managerul restaurantului sau șeful de tură verifică mâinile fiecărui angajat pentru a se asigura că acesta nu are tăieturi sau răni mici.

Regula se aplică în toate pizzeriile noastre: nu începem să lucrăm cu ingrediente până nu ne spălăm mâinile minuțios cu săpun și le dezinfectăm până la coate. În plus, dacă un angajat atinge orice suprafață nealimentară, trebuie să se spele pe mâini și să repete procesul de igienizare a mâinilor. Același lucru se aplică dacă își ating șorțul sau chiar propria față.

Camerele noastre web

Suntem atât de încrezători ca veți fi mulțumiți de standardele noastre, încât vă puteți asigura în orice moment că este curat și sigur în pizzeriilor noastre. Cum puteți verifica? Fiecare locație Dodo Pizza România are o camera web ce vă permite să urmăriți în timp real ce se întâmplă în bucătăriile noastre.

Sperăm că v-a plăcut articolul, l-ați găsit util și v-a răspuns la întrebarea “De ce la Dodo Pizza nu se poartă mănuși?”.

Puteți comanda cea mai dodolicioasă pizza de pe http://dodopizza.ro, din aplicația noastră sau la numărul *3636.

Neaga Ana-Maria

Neaga Ana-Maria

Editor