Oamenii Dodo: planuri, secrete și abordări Neobișnuite

apr. 9, 2019

A fost odată ca niciodată…

Fiecare companie de succes a fost cândva un start-up mic cu un viitor incert. Și nici una din aceste companii nu a fost formată de un singur om, chiar dacă părea așa. În spatele fiecărei companii care își proiectează calea spre succes stă o echipă. Poți avea resurse financiare și idei geniale, dar dacă nu o să ai cu cine să le pui în practică și cui să le prezinți – efortul tău e în zadar. Cine a spus  că: “cea mai importantă resursă a unei companii sunt oamenii”, bine a spus, indubitabil.

În spatele proiectului global Dodo Pizza stau Oamenii care lucrează la el. Într-un timp, relativ scurt, am reușit să devenim o companie de anvergură globală. Când declarăm aceasta, nu ne referim la numărul de restaurante sau țări în care suntem, dar la faptul că oameni cu gândiri, idei și concepte diferite au reușit să creeze o comunitate nouă – comunitatea Dodo Pizza. Împreună am reușit să cucerim 12 țări și să aducem clienți în peste 450 de restaurante.

Zona noastră de livrare este din Rusia până în SUA. Baza a fost pusă în Rusia, de acolo am pornit către Europa și am cucerit un orășel istoric din România – Brașov. Iar din Brașov, Dodo zboară în SUA, face o escală de 2 luni și își ia zborul spre China. Iar de atunci tot zboară… astăzi este în Slovenia și se pregătește de o nouă aventură.

Uniți împreună am fi un orășel micuț, cu nici mai mult, nici mai puțin de 10 000  persoane. În care sau adunat 12 naționalități și se vorbesc 7 limbi străine.

Ce se ascunde în spatele unei echipe de succes?

Până nu demult succesul ne-a fost asigurat de o echipă de prieteni entuziaști care nu aveau nevoie de KPI pentru a realiza proiecte extraordinare.

La Dodo se crează oportunități și se lasă oamenii să ajungă la rezultat așa cum pot ei mai bine, liberi să-și aleagă singuri calea prin care vor să ajungă la rezultat în timp util.

Deci, întrebarea ar fi: ce ar trebui să facem pentru a păstra această cultură și pentru a orienta echipa în aceeași direcție? Am trecut prin începuturi, să nu spunem grele, dar pline de provocări. Am crescut. Unii poate au obosit între timp. Alții se gândesc doar la succesul companiei și în continuare, chiar și după ani de activitate. Pe unii îi sperie viitorul și provocările pe care le aduce. Oamenii vin și pleacă, dar noi, echipa Dodo, avem de crescut și un vis de realizat.

Atât timp cât tindem spre a deveni o companie de succes global nu ne permitem să facem greșeli, iată de ce trebuie să fim integri, consecvenți în acțiuni și convingeri.

Obiectivul final al Dodo Pizza este de-a construi 50% o  rețea de restaurante, iar 50% companie IT și se pare că nimeni nu știe cum să gestioneze o astfel de afacere în era digitală. Iar asta, de fapt, este provocarea și ce ne unește ca echipă – NECUNOSCUTUL.

Și când te gândești că totul a pornit dintr-un mic orășel, dintr-un colț îndepărtat al Rusiei – Syktyvkar, a cărui nume cu siguranță este o frământare de limbă pentru toți 10 000, dar merită a fi reținut.

#wegoglobal #wedodododomination

Harea Ana-Maria

Harea Ana-Maria

Editor