Interviu cu Solomon Daniel, Pizza Maker la Dodo

apr. 9, 2019

Să știți că dacă nu aș fi lucrat la Dodo Pizza, aș fi lucrat pentru ei. Atât de dragi îmi sunt oamenii de aici și poveștile lor de viață.

Când am decis să discut cu Daniel, am crezut că va fi destul de complicat să înțeleg cum este să fii pizzar la Dodo Pizza. De obicei, pizzarii sunt mereu concentrați și dedicați procesului de lucru. Însă Daniel a avut o atitudine deschisă și a fost foarte amabil să îmi ofere 10 minute din pauza lui de masă. Discutând cu colegii lui, am înțeles ca Dani este o persoană perseverentă, zâmbitoare și loială. O să vă prezint cum a decurs interviul nostru pe fugă, întocmai cum urmează.

Interviul cu Daniel

Bună, Dani! Scuze că te deranjez din pauză! Dar mulțumesc că ai fost de acord să discutăm un pic. Promit că nu te rețin mult 🙂 Cum ai aflat despre Dodo Pizza?

Bună! Nici o problemă. Despre Dodo Pizza am aflat de pe internet. Din Facebook, mai bine zis.

De cât timp lucrezi la Dodo?

De 3 ani.

Povestește-mi ceva despre tine?

Am 27 de ani. Sincer, îmi place să dorm 🙂 Sunt pasionat de Design-ul de interior și arhitectură. Îmi place să proiectez diferite concepte de interior, să mă joc cu formele geometrice și culorile.

Ai experiență de muncă și în altă parte?

Nu. Pizzar la Dodo Pizza este primul meu job și îmi place ceea ce fac. Este interesant să privești reacția clienților care mănâncă pizza pe care ai făcut-o acum 10 minute. Asta mă motivează să îmi continui activitatea aici.

Care este pasiunea ta?

Îmi place să privesc filme, în special filmele documentare și SF. Ultimul film documentar care mi-a plăcut este ”Social engineering: The art of human hacking” un film ce reprezintă o altă abordare a societății în care trăim. Iar un film SF care mi-a plăcut ”Ziua Independenței” pentru că este  film despre extratereștri 🙂

Solomon Daniel la Dodo Pizza

Povestește o istorie haioasă care s-a întâmplat cu tine în restaurantul Dodo Pizza din Brașov.

La un moment dat s-a luat curentul în tot restaurantul, și a fost un moment în care am început să glumim cu toți colegii. Se oprise tot procesul din bucătărie, însă pentru mine era un moment în care am cunoscut lumea din jurul meu mai bine.

Știu că ai studiat ingineria lemnului la Universitatea ”Transilvania”. Povestește-mi un pic despre această experiență.

Îmi place foarte mult acest domeniu. Este ceea ce vreau să fac în viață. Planificarea și construcția caselor din lemn este foarte interesant pentru mine.

Și nu ți se pare greu? Eu cred că nu aș face față.

Nu mi se pare greu pentru că îmi place mult.

Care a fost cea mai mare dezamăgire din viața ta?

Nu am fost dezamăgit! Sunt altruist și trec ușor peste etapele complicate din viață. Pentru a percepe ceea ce este bun în viață, trebuie să guști și din amărăciuni.

Ce bine ai zis! Dacă ai avea posibilitatea să te întâlnești cu o persoană remarcabilă din trecut, cine ar fi și ce întrebare îi vei pune?

Cred că Nikola Tesla. Aș vrea să îl întreb cum a reușit să își mențină încrederea în propriile puteri, după atâtea tentative eșuate.

Super! Dani, eu îți mulțumesc pentru timpul acordat! Succes.

Cu drag!

Cu drag. Cu mult drag de Dani am rămas după ce am discutat cu el în acele câteva minute. Un lucru important ce l-am remarcat la Dani este ceea că zâmbește foarte mult. Atrage cu atitudinea lui pozitivă, nu doar clienții care sunt curioși cum se face pizza, dar și pe colegii lui. Toată ziua am continuat să zâmbesc și mi-am dat seama cât de ușor poți schimba lumea cu
un zâmbet. Mulțumesc, Dani!

Îți recomand, la fel, să citești Interviu cu Sivrian Borozos: primul curier care a realizat 10 000 de livrări la domiciliu.

Harea Ana-Maria

Harea Ana-Maria

Editor